Ce trebuie sa stii despre creditele nebancare?

ce-trebuie-sa-stii-despre-creditele-nebancare-420e35a0ec

Daca ai nevoie de un credit, exista doua solutii prin care il poti obtine : printr-o banca sau printr-un IFN. Banca pare a fi o solutie foarte buna, in conditiile in care ofera credite mari, iar dobanzile sunt destul de mici. Un credit bancar poate sa vina insa cu o multime de probleme:

  • Birocratia prea mare;
  • Timp mare pana la acordarea banilor propriu zisi;
  • Necesitatea unui numar foarte mare de acte, de la adeverinte de salariu, pana la giranti sau garantii;
  • Rigiditate.

Pe langa asta, exista o multime de persoane care sunt vazute drept rau platnice, asadar, nu au voie sa mai obtina credite.

A doua solutie este reprezentata de obtinerea unui credit de nevoi personale printr-o institutie nebancara. Fiind o varianta destul de nou aparuta pe piata, s-ar putea ca multi oameni sa nu stie cu exactitate ce reprezinta o astfel de institutie.

Ce este, asadar, o institutie financiar nebancara si ce trebuie sa stii despre ea?

Un IFN este o institutie reglementata de catre BNR, prin care se pot oferi imprumuturi financiare. Desi foarte multi considera o astfel de institutie ca fiind nesigura, temerile nu sunt fondate. Un IFN poate functiona doar dupa ce primeste o autorizatie de functionare din partea Bancii Nationale si este atent monitorizat , in asa fel incat sa nu genereze niciun fel de problema.

Spre deosebire de banci, un IFN poate sa acorde credite rapide nebancare, insa nu poate atrage depozite. De asemenea, sumele pe care le acorda o astfel de institutie sunt mult mai mici, fiind destinate nevoilor personale.

Printre diferente se numara si faptul ca IFN-urile necesita mult mai putine acte pentru acordarea unui credit si ca sunt ceva mai flexibile in ceea ce priveste acordarea. Astfel, orice persoana poate sa aplice pentru un credit direct online si il poate primi in 24-48 de ore, in functie de situatia propriului dosar.

Care sunt avantajele unui credit rapid printr-o institutie nebancara?

Principalul avantaj este faptul ca poate fi obtinut aproape imediat. Asadar, daca ai cheltuieli urgente, care nu suporta amanare, atunci este cea mai buna solutie pentru tine. Un alt avantaj major este faptul ca nu trebuie sa girezi cu absolut nimic pentru a obtine creditul. O carte de identitate si un fluturas de salariu sunt suficiente pentru a-ti putea fi acordati banii.

Evident, astfel de credite vin la pachet cu dobanzi ceva mai mari decat cele percepute de banci. Dat fiind faptul ca sumele imprumutate sunt mai mici insa, per total, avantajele sunt foarte bine conturate.