Cum au aparut casele de marcat?

cum-au-aparut-casele-de-marcat-57e30d6b88

Casele de marcat sunt un intrument esential in orice afacere ce intreprinde activitati comerciale. Sunt vazute ca fiind unele dintre masinariile care au transformat era industriala. O casa de marcat inregistreaza valoarea unei vanzari, chitantele unui client si pastreaza un jurnal permanent al tranzactiilor zilnice. In zilele noastre casele de marcat sunt automate si se bucura de mai multe functii de organizare a unei afaceri.

Cum au aparut?

Ei bine, despre acestea se spune ca au fost inventate de nevoie. James Ritty, patron al unei cafenele in Dayton, a fost cel care a creat prima casa de marcat. Afacerea lui pierdea bani fie pentru ca barmanii pastrau banii, fie pentru ca nu ii puneau in locuri sigure. Acest sistem monetar slab, nu oferea o evidenta a vanzarilor. Deci, in cazurile in care clientii erau taxati in plus sau nu li se dadea restul corect, nu exista nici o dovada.

James Ritty, intr-o calatorie prin Europa, a avut ocazia sa vada cum functioneaza un sistem automatizat de la un inginer de pe vaporul cu care a calatorit. Urmarind intreg procesul, si-a dat seama ca un sistem asemanator ar functiona si pentru afacerea sa. Ritty a asamblat prima casa de marcat in 1879, punand bazele unei noi afaceri „Ritty`s Incorruptible Cashier`”.

In zilele noastre

Deci, astazi casele de marcat sunt perfectionate, astfel incat au propriile baze de date incorporate, accepta pentru orice tip de plati (numerar,card, voucher, credit), functioneaza pentru vanzari, rapoarte fiscale, programare, jurnal electronic, au bluetooth incorporat, imprimante termice. Cu toate modernizarile survenite, casele de marcat au ajuns mai mult decat o obligativitate legala. Te ajuta cu adevarat sa iti gestionezi afacerea. Iar, procesul de fiscalizare cu casa de marcat este mult mai simplu si eficient.

Cria Soft

Cria Soft este o companie furnizoare de echipamente fiscale si solutii de gestionare a activitatilor comerciale. Ofera solutii eficiente atat pentru afacerile la inceput de drum cat si pentru business-urile deja existente pe piata. Acestia pun la dispozitie un software complet orientat pe nevoile companiei, astfel incat sa asigure bunul mers al afacerii. Cria Soft comercializeaza case de marcat, sertare de bani, accesorii si role termice, imprimante fiscale si termice, sisteme POS si Soft, cititoare de coduri de bare, cantare, dar si ofera servicii de fiscalizare pentru casa de marcat, predare memorie fiscala si service si asistenta tehnica.