3 motive pentru care cardurile de plati online sunt viitorul

3-motive-pentru-care-cardurile-de-plati-online-sunt-viitorul-f580541bf5

Numeroasele optiuni de plati online disponibile in momentul actual sunt o consecinta a cresterii nivelului de incredere in astfel de tranzactii. Daca la inceput platile online erau considerate riscante, dar timpul a dovedit ca aceste temeri sunt nefondate. Romania se afla in momentul actual in urma fata de alte tari europene in ceea ce priveste numarul de tranzactii online, insa aceasta metoda de plata cucereste rapid teren.

Expertii intuiesc aceste schimbari, motiv pentru care pe piata din Romania se observa un interes crescut pentru dezvoltarea platformelor de plati online autohtone. O astfel de initiativa, Prioripay este deja disponibila, iar reprezentantii companiei estimeaza ca vor emite peste 10.000 de carduri in doar primul an de activitate.

1. Plati online inseamna posibilitatea de a cumpara simplu si rapid de oriunde din lume

Poate cel mai important avantaj al posibilitati de a plati online cu card-ul este deschiderea catre piata internationala.

Anual numarul de magazine online deschise creste exponential, indicand un interes crescut al cumparatorilor pentru acest tip de piata. Cu un card online, un cumparator din Romania poate achizitiona bunuri din Anglia facand plata in doar cateva minute, avand garantia sigurantei unor platforme in care se investesc sume considerabile pentru securizarea datelor.

2. Plati online cu cardul inseamna mai putin timp pierdut

Cu carduri gen PrioriPay, transferul de bani se efectueaza in doar 2 secunde. Prin comparatie cu extragerea de numerar si depunerea banilor la banca, plata cu acest tip de carduri este indiscutabil mai practica si mai rapida.

Cardurile pentru plati online emise in Romania pot fi legate de conturi in lei, euro sau dolari, in functie de alegerea clientilor. Acest lucru inseamna ca la fiecare plata, problema ratei de curs valutar dispare pentru ca transferul se face dintr-un cont deja deschis pe moneda respectiv.

Spre exemplu, persoanele care fac transferuri sau cumparaturi online des in moneda euro, pot evita pierderile aparute in urma schimbului valutar, facand plata direct in euro, de pe card.

3. Modalitatile disponibile in prezent de plati online sunt din ce in ce mai sigure

La inceputuri, platile online erau considerate metode de plata nesigura si potential periculoase. Magazinele online au trebuit sa se lupte constant cu aceasta preconceptie pana la punctul in care timpul a dovedit contrariul. Platformele de plati online cu cardul sunt concepute pentru a elimina orice risc inainte ca utilizatorii sa aiba de suferit.

De cele mai multe ori, se lucreaza in parteneriat cu dezvoltatori de software de securitate pentru a asigura siguranta datelor utilizatorilor. Acestea sunt aspecte in care fiecare platforma de plata online investeste sume considerabile.

Neplacerile care pot aparea in urma efectuarii unei tranzactii online sunt de cele mai multe ori cauzate de erori umane, ale utilizatorilor.

Pentru a plati online in siguranta, este important ca:

  • Magazinul online catre care se face plata sa fie de incredere;
  • La check-out sa existe clar logo-urile marilor companii de carduri Visa, MasterCard, etc;
  • Atunci cand este posibil sa se utilizeze serviciile de extra securitate gen verified by MasterCard;
  • Atunci cand plata se face din lei in alta moneda, sa se verifice cursul valutar al zilei in care se face plata pentru a calcula suma exacta ce urmeaza sa fie transferata.