Avantajele platilor cu cardul bancar

avantajele-platilor-cu-cardul-bancar-8693f70dea

Din ce in ce mai multe persoane prefera plata cu cardul bancar in locul platii cu bani gheata. Cand merg la cumparaturi sau cand pleaca in vacanta, oamenii evita sa aiba cash la ei din diverse motive. Cand pleci cu masina, de exemplu, anumite taxe pot fi platite automat cu cardul, la aparate speciale. Daca ai de parcurs un drum mai lung, poti folosi aplicatia noastra de distante, care iti va indica cel mai scurt traseu, va calcula distanta rutiera pe care o ai de parcurs si te va tine la curent cu conditiile din trafic in timp real.

Platile cu cardul bancar au mai multe avantaje.

1. Nu exista comisioane – daca preferi sa folosesti cardul cand platesti, comisioanele sunt zero, indiferent de suma sau de comerciant. In schimb, la anumite banci, exista un anumit comision perceput la fiecare retragere de bani pe care o faci.

2. Banii sunt in siguranta – daca tii sume mari de bani in portofel, sunt mai mare sansele sa ramai fara ei (prin jaf sau pierderea lor) decat daca ii ai pe card. In cazul in care pierzi cardul, trebuie doar sa suni sau sa mergi la banca de la care a fost emis si acesta va fi blocat imediat. Astfel, oricine l-ar gasi, nu il va putea folosi.

3. Cumperi fara sa te deplasezi – plata cu cardul te ajuta mult daca vrei sa cumperi online. Stand acasa, in fotoliu sau pe canapea, si avand acces la internet, poti cumpara absolut orice si sa platesti cu cardul online. Trebuie doar ca, la confirmarea comenzii, sa introduci datele de pe card (nume, prenume, numar de card, cifrele de pe spate). Pentru siguranta datelor tale, cele mai multe site-uri folosesc un sistem de securitate prin care, inainte de confirmarea platii, vei primi un mesaj pe telefon cu un cod pe care va trebui apoi sa il introduci in comanda. Nu mai trebuie sa pierzi ore in sir stand la coada in magazine, plata cu cardul online este la dispozitia ta.

4. Il poti folosi peste tot – plata cu cardul este valabila peste tot deoarece probabil nu mai exista magazin care sa nu aiba POS (Point Of Sale), adica aparatul cu care se realizeaza astfel de plati. Poti beneficia de avantajele platii cu cardul in toate magazinele, indiferent de profilul lor: poti cumpara de la alimente si haine, pana la electrocasnice.