Ce te impiedica sa iti respecti bugetul

ce-te-impiedica-sa-iti-respecti-bugetul-dc9c525b94

Crearea unui buget este relativ ușoară în comparație cu respectarea acestuia. Zi de zi suntem supuși tentației de a cheltui mai mulți bani decât ne permitem. Oricât de mult de mult vrem să fim responsabili din punct de vedere financiar, avem momente în care cădem pradă tentației și cheltuim mai mult decât ne-am propus. Din păcate, această mică deviație vine și cu o doză de vină, în special atunci când realizezi că ceea ce ai cumpărat nu era neapărat necesar. Însă dacă identificăm care sunt motivele pentru care nu respectăm bugetul, putem să fim mai atenți pe viitor și să nu mai facem aceleași greșeli.

O problemă des întâlnită este lipsa educației în ceea ce privește împrumuturile. Cu toții avem împrumuturi la bănci, fie că vorbim de credite pentru investiții imobiliare sau cele de nevoi personale. Dacă creditele de lungă durată pe sume mari le-ai negociat la începutul contractului, pe cele de nevoi personale le-ai neglijat. Astfel, te-ai dus la direct la sursă fără să te informezi înainte care ți-a oferit un pachet predefinit de bancă. În comparație site-ul nostru oferă împrumuturi flexibile care te ajută mai mult pe termen lung. De aceea, este important să te orientezi spre un împrumut care îți oferă exact cât ai tu nevoie și să refinanțezi creditul pe care îl ai deja.

De asemenea, foarte mulți cheltuim mai mult decât avem, chiar și atunci când încercăm să reducem cheltuielile. Atunci când construim bugetul nu dedicăm o sumă de bani vieții sociale, în detrimentul cheltuielilor de zi cu zi. Astfel, atunci când ieșim în oraș cheltuim bani împrumutați sau luăm din bugetul alocat pentru altceva. Dacă faci acest lucru, este indicat să îți reorganizezi bugetul și să introduci inclusiv sume de bani pentru situații neașteptate cum ar fi o ieșire în oraș sau o masă de prânz cu o prietenă.

Ideea că punem bani departe ne face să cheltuim mai mult. Este foarte bine să te premiezi atunci când economisești o sumă de bani. Însă, dacă o faci înainte de a avea acei bani, vei genera o datorie. Și reducerile sunt o metodă prin care cheltuim mai mult decât ne permitem. Desigur, perioada reducerilor este absolut minunată pentru că ne putem cumpăra tot felul de lucruri la preț redus. Dar nu toate obiectele pe care ți le dorești trebuie să le cumperi dacă sunt reduse. De multe ori cumpărăm mai mult decât ne permitem în ciuda faptului că prețul este redus. Iar pentru că știm că este o perioadă anume în care putem profita de reduceri, avem tendința de a exagera.

Cheltuielile neprevăzute sunt o sursă de nerespectare a bugetului. Fie că vorbim de cumpărături la preț redus, de ieșit în oraș sau de o cheltuială neașteptată cum ar fi reparația mașinii sau înlocuirea unui produs necesar care s-a stricat, este bine să fim pregătiți. Iar dacă nu ai deja pus deoparte o sumă de bani care să acopere aceste cheltuieli vei ajunge să datorezi mai mult decât atunci când ai început să economisești. Varianta cea mai ușoară este să accesezi un împrumut de la credit247.ro pentru a-ți construi un fond de urgență care să acopere financiar aceste cheltuieli neprevăzute.