Decizii financiare inainte de a parasi locul de munca

decizii-financiare-inainte-de-a-parasi-locul-de-munca-d8cca28506

Părăsirea locului de muncă presupune un mare risc, însă acest lucru poate fi benefic dacă ai o ocazie mai bună cum ar fi să-ți deschizi o nouă afacere, să te muți la un loc de muncă mai bun sau să stai acasă cu copiii. Astfel, trebuie să iei cele mai bune decizii din punct de vedere financiar înainte de a-ți lua la revedere de la locul de muncă, iar un credit rapid nu este cea mai bună decizie financiară.

Un fond pentru situații de urgență este vital, iar dacă nu ai unul, este o idee bună să începi să contribui la un asemenea fond. Ideal este să faci economii timp de cel puțin șase luni pentru a crea fondul pentru urgențe. De exemplu, dacă ești singur și nu ai multe datorii și nici multe cheltuieli, poți strânge bani pentru fondul de situații de urgență în minim trei luni.

Dacă ești conștient că nu vei avea un venit constant timp de mai multe luni, cel mai bine ar fi să-ți plătești facturile o lună sau două în avans. În acest fel, nu trebuie să-ți faci griji în ceea ce privește utilitățile sau alte facturi și astfel eviți întârzieri și alte neplăceri.

Economiile în această perioadă sunt vitale. Cheltuielile pot fi reduse astfel încât să contribui la propriul buget. Poți elimina cheltuieli precum cablul tv, cina în oraș sau hainele la modă pentru ca suma de bani din cont să crească. Dacă știi că nu te vei întoarce la lucru în scurt timp, este o idee bună să elimini din cheltuieli pentru a fi pe linia de plutire.

Înainte de a lua decizia de a renunța la locul de muncă, trebuie să ai o întâlnire cu un consilier financiar. După o scurtă întrevedere, vei deveni conștient de urmările pe termen lung a unei asemenea decizii. Un consilier financiar te va ajuta cu sfaturi în ceea ce privește suma de bani cu care poți contribui la bugetul săptămânal sau lunar. Un asemenea ajutor este binevenit în situația financiară cu care te confrunți.

Să renunți la job poate fi un lucru înspăimântător pentru oricine. Dacă te gândești la viitor, nu vei renunța niciodată ușor la un loc de muncă. Dacă îți asumi acest risc de a renunța la serviciu, poți fi considerat un luptător care își construiește o nouă carieră. Astfel, îți permiți să fii, în același timp, o persoană care cheltuie și care economisește în mod inteligent spre a-și împlini visurile.

Să renunți la job pentru a te implica într-o nouă afacere, a deveni părinte full-time sau a lua o pauză pe termen nelimitat poate deveni cel mai mare risc pe care ți-l asumi. Fii sigur că, din punct de vedere financiar, ești foarte pregătit. Poți să nu-ți iubești meseria sau locul de mucă. Poate chiar o urăști. Și dacă șeful te întreabă de ce ai plecat, spune-i de oportunitățile pe care le ai, nu de locul de muncă pe care îl urăști foarte mult. Și dacă ești într-o situație critică din punct de vedere financiar, nu te îndatora sau apela la un credit rapid fără acte.