Volatilitate depasita pe pietele financiare dupa alegerile din SUA

volatilitate-depasita-pe-pietele-financiare-dupa-alegerile-din-sua-f8507b9c9b

Purtatorul de cuvant al Bancii Nationale a Romaniei, Dan Suciu, a dat asigurari ca pietele financiare sunt temperate dupa rezultatul neasteptat al alegerilor din Statele Unite ale Americii. Acesta a adaugat ca in cursul diminetii imediat urmatoare alegerilor a fost inregistrata o anumita volatilitate pe pietele valutare si bursiere, insa momentul a fost depasit.

De asemenea, Dan Suciu a accentuat idea conform careia BNR a avertizat printr-un comunicat de politica monetara ca urmareste cu atentie toate elementele de incertitudine care pot sa apara pe plan extern si ca este decisa sa utilizeze toate instrumentele de care dispune pentru a depasi aceste conditii de incertitudine sporita.

In ceea ce priveste posibilitatea unor fluctuatii viitoare, purtatorul de cuvant al BNR a declarat ca nu exista motive de ingrijorare in acest sens.

Momentul de surpriză a fost dimineaţă, când pe toate pietele valutare din regiune s-a simţit o volatilitate mai ridicată. Acum acest moment pare depăşit. Dacă vă amintiţi, şi în cazul Brexit am avut acceaşi evoluţie, ba chiar atunci a durat ceva mai mult„, a mai adăugat Dan Suciu.

Victoria candidatului republican Donald Trump a creat turbulente si pe pietele globale, astfel ca bursele europene au inregistrat scaderi ale bursei care apoi, in cursul zilei, au fost stabilizate. Bursa din Madrid, de exemplu, a inregistrat cea mai mare scadere, de 2,5%. Cea de la Paris de 1,3%, cea din Frankfurt 1,1,%, iar cea de la Londra de doar 0,4%.

Agentia EFE confirma ca bursa de la Wall Street a avut cotatii mixte, astfel ca indicele S&P a inregistrat o scadere de 0.03%, indicele Nasdaq de 0,19%, in timp ce indicele principal Dow Jones a avut o crestere de 0,20%.

Avand in vedere declaratiile castigatorului alegerilor din SUA, Donald Trump, de imbunatatire a relatiilor SUA-Rusia, piata financiara ruseasca a crescut imediat dupa victoria acestuia.